Karácsonyi nagytakarítás másként? Igen!

Karácsonyi nagytakarítás másként? Igen!

 

A karácsony már a nyakunkon, az ajándékokat is már elkezdted beszerezni és az ünnepi menü is összeállt már a fejedben? Vajon mi maradt le?

A karácsonyi nagytakarítás!

Az ünnep kevésbé kedvelt része a lakás kitakarítása és rendberakása. Erre a feladatra már nehezebben vesszük rá magunkat, pedig érdemes még az utolsó, kapkodós-rohanós napok előtt megcsinálni, ha nem akarjuk, hogy az ünnep stresszesen teljen.

A káros, családodra veszélyes vegyszerek helyett pedig idén válaszd az egészséges takarítást!

Kezdő lépések, nem csak kezdőknek!

A karácsonyi készülődés sokunknak az ajándékvásárláson túl, a karácsonyi nagytakarításról szól.

A beszerzést kezd azzal, hogy a vegyszereket lecseréled egészséges alternatívára pl. probiotikum ( „jó baktérium” ) alapú vegyszermentes tisztítószerekre.

Takarítani általában 2 féle módon szoktunk. Van a „zónázás”, amikor egyesével kitakarítjuk, külön- külön a helységeket és van a szintek szerinti takarítás, amikor ugyanazt a takarítási folyamatot megcsináljunk mindenhol és ezután kezdünk bele egy újabb takarítási lépésbe. Bármelyik módszert is használjuk, készítsünk tervet a feladatokról.

 

Hogyan készítsünk haditervet?  

Tervezzük meg, hogy mire mennyi időt kell rászánnunk, illetve miket kell beszereznünk. Alakítsunk ki egy időrendi táblázatot, hogy mikor, mit, melyik helységben fogunk kitakarítani.

A haditervbe bevonhatjuk a családot is, mindenkinek legyen meg a feladata. Ne akarjuk egy nap alatt letudni az egészet! Az egyes lépéseken végighaladva húzzuk le a listáról azokat, amiket már megcsináltunk.

A tervezés fontos, ne hagyjuk ki ezt a lépést, így a karácsonyi nagytakarítás rémálom helyett az ünnepi készülődést szolgálja majd.

Lássuk 5 helyet ahol hatékonyan bevethető a vegyszermentes probiotikus tisztítószerünk a karácsonyi nagytakarítás során:

1. tipp:

Fényes, tiszta bútorokra fel!

Ugye téged is az őrületbe kerget, amikor portalanítás után néhány perccel, már olyan a bútorok felülete, mintha nem is takarítottál volna? Próbáld ki a vízálló felületeken remekül működő SanoD’or Nature Brill-t. Ez az általános tisztítószer (és a termékcsalád többi tagja is) a hagyományos tisztítószerekhez képest, tovább megőrzi egy felület tisztaságát, emellett mivel vegyszermentes, bátran felviheted a bútorokra gumikesztyű nélkül is, nem fogja megmarni a bőrödet. Használd bátran a vízálló bútoraidon, felületeiden. Ideális pl. szekrények, polcok, asztalok, ajtókeretek letörlésére és tisztántartására.

 

2. tipp:

Le a vízkővel!

A fürdő rendben tartása sok háztartásban a legnagyobb „mumus”. Az állandó harc a vízkővel, sokunknak bosszúságot okoz. Minek stresszelnéd magad az ünnepek közeledtével, amikor végre megfelelő fegyvert is tarthatnál a kezedben?

A SanoD’or Nature Shine Szaniter tisztítót bátran bevetheted a vizes helységekben és nem fogsz csalódni. Gyönyörű fényessé varázsolja a csapokat, a fürdőkádat és a csempét is. Ráadásul a wc-ben alkalmazva megszüntetheted a kellemetlen szagokat és a dugulást okozó lerakódásokat is, mivel a tisztítószer a csatornába kerülve is „tovább dolgozik”. Emellett ha fontosnak érzed a Földünk védelmét is, akkor nem kell attól sem tartanod, hogy a környezetbe kikerülve milyen károkat okozhat a szer, hiszen természetes eredetű és biológiailag lebomló összetevőket tartalmaz. Első használatkor vagy makacsabb vízkő esetén, használj picit töményebb oldatot a biztos siker érdekében, később a flakonon található hígítási útmutató segítségül szolgál a hatékony használathoz.

 

3. tipp:

Tiszta padló, kórokozómentesen!

Szeretnél olyan tiszta padlót otthonodba, hogy vendégeid azt mondják, nálad akár a „földről is ennének”? Akkor ezentúl a felmosáshoz használj SanoD’or Nature Floor Padlótisztítót.

Segítségével gyönyörű fényes és egészséges padlót varázsolhatsz. A tisztítószer nem jelent veszélyt az egészségre, így kifejezetten ajánljuk kisgyermekes családoknak, ahol a kicsik előszeretettel szeretik kúszva-mászva felfedezni a világot maguk körül. A tisztítószereinket koncentrátum formátumban palackoztuk, így roppant gazdaságos a használatuk.. Elegendő csupán 20 ml (fél kupak) koncentrátumot adnod 10 liter vízhez, így a koncentrátumból összesen 500 liter tisztítószert tudsz előállítani. Jól hangzik nem de? :)

 

4. tipp:

Sütés előtt, sütés után is tiszta konyha!

Ha karácsonyi sütés, akkor nagy kupi a konyhában. Egy kis cukormáz itt, egy kis csoki folt ott, a konyha nálad is kész csatatér ilyenkor? Az általános tisztítószerünket, bátran vesd be a konyhában is! Makacs foltok a munkapulton vagy a tűzhelyen? Használj, picit töményebb koncentrátumot! Vidd fel a tisztítószert a felületre, a legjobb eredmény eléréséért hagyd hatni néhány percig, majd töröld le. Ennyi az egész! :) Az eredmény csillogó-villogó egészséges konyha.

 

5. tipp:

Kényes felületekre, is szuper megoldás

A legtöbb vegyszer hátránya, (amellett, hogy roppant veszélyesek az egészségre!) az, hogy bizonyos kényes felületeket nem tudunk velük megtisztítani, mert károsítaná azokat, a vegyszerekben található sav vagy lúg.

Mit teszünk ilyenkor? Beszerzünk speciális tisztítószereket, de ezek általában elég drágák, így nem túl pénztárcabarátok. Milyen jó is lenne, ha csupán 3 termékkel letudnánk fedni a teljes takarítást… Ha te is álmodoztál már hasonlókról, akkor ne keress tovább.

A SanoD’or Nature vegyszermentes termékei tökéletesen alkalmazhatóak az olyan speciális, kényes felületek takarítására is, amelyeket a vegyszerek csak károsítanának (pl. márvány és csiszolt kőpadlók, króm felületek).

+ 1 tipp:

Végtelen sorban állás helyett, van egy jobb ötletünk…

December második hete van, de az üzletekben már teljes a káosz. Végeláthatatlan sorok, ideges emberek, leürült polcok várnak azokra, akik ilyenkor bemerészkednek vásárolni egy hiper vagy szupermarketbe.  Mennyivel kényelmesebb megoldás otthonról rendelni, sorban állás nélkül. Ha elkerülnéd a felesleges idegeskedést és nem szeretsz hosszú percekig sorba állni, akkor rendelj webáruházunkból vagy gyere be irodánkba nyitva tartási időben :) (Részletek: www.sanodornature.hu)

 

Egészséges Takarításra fel, karácsonykor is!

Ajándékozz Egészséget Karácsonyra!

www.sanodornature.hu

 

Karácsony után se feledkezz meg rólunk… szükséged lesz ránk, ha eldurvulna a helyzet! :)

 

Hozzászólások

Szóljon hozzá a cikkhez

Válasz

* Név:
* E-mail cím: (nem tesszük közzé)
   Honlap: (http:// -rel kezdve)
* Hozzászólás:
Vissza az előző oldalra
Copyright © 2018 Sanodor Kft. - Minden jog fenntartva!