Társadalmi felelősségvállalás

SanOdor CSR kézikönyve

Egészség és jólét

A SanOdor Kft. fő célja egy olyan higiéniai kultúra széleskörű elterjesztése Magyarországon, amellyel egy kellemesebb és biztonságosabb környezetet, jobb életminőséget teremtünk, ezzel hozzájárulva üzleti partnereink sikeresebb működéséhez.

Számunkra az egészség a legfontosabb: elhivatottak vagyunk a leghigiénikusabb környezet kialakítása iránt, ezért a mosdóhigiénia minden területére csak egészségre ártalmatlan szereket ajánlunk, illetve előnyben részesítjük a zöld technológián alapuló, jó minőségű termékeket. Természetesen termékeink bio összetételük ellenére is 100%-osan baktériummentes, fertőtlenített, higiénikus felületet eredményeznek használóiknak.

Zárt rendszerű adagolórendszerünkkel törekszünk a mosdókban a biztonságosabb környezet kialakítására és az érintés minimalizálására, így a papír biztosan csak a felhasználó bőrével érintkezik, ezáltal semmilyen baktérium nem kerül a kezünkre.

Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy dolgozóink számára biztonságos és egészséges munkakörnyezetet teremtsünk. Ezért egyik alapvető elvünk, hogy munkába állás előtt minden munkavállalónk részletes, beosztásához illeszkedő munkavédelmi oktatásban részesüljön, illetve az ehhez szükséges munkaeszközöket biztosítsuk számára.

Éves célkitűzéseink között szerepel egy kézmosási, kézfertőtlenítési oktatóprogram létrehozása az óvodások, kisiskolások számára, amelyen keresztül megtaníthatjuk számukra az alapvető higiéniás szabályokat a már általuk megszokott óvodai, iskolai környezetükben. Őszintén hisszük, hogy a gyerekkori játékos tanulás eredményes és gondolatformáló már egész kicsi korban is, ezért a program létrehozásával reméljük, olyan higiéniai alapvetéseket adhatunk át a gyerekeknek, melyet a későbbi életük során hasznosítani tudnak!

Emellett a vakok- és gyengén látók támogatása érdekében szeretnénk kialakítani website-unk gyengén látó verzióját is a közeljövőben.
 

Környezetterhelés csökkentése

Környezetterhelés csökkentése a szállítás során

A SanOdor Kft. törekszik a lehető leginkább környezetbarát, kifogástalan és egészséges termékek előállítására, forgalmazására. Olyan környezetbarát mosdóhigiéniai termékeket és takarító technológiát kínálunk, melyek zöld technológián alapulnak és rendkívül környezetkímélők. Úgy, mint a vízben oldódó WC-papír, a másodlagos célokra is újra felhasználható papírkéztörlő, a csöveket és vezetékeket, illetve a környezetet nem károsító, enzim alapú tisztítószerek.

Szolgáltatásaink biztosításához szükséges kellékek, gépek használata esetén is törekszünk a környezetre gyakorolt terhelés csökkentésére: a vörös mop-okhoz használt impregnáló gép például csak hetente egyszer működik, és a felhasznált impregnáló olaj se kerül bele soha a csatornahálózatba! A mop-ok tisztítása egy olyan mosodában történik, ahol a mosás során felhasznált tisztítószerek nem szennyezik a környezetet, mert többszörös szűrés után kerül a megszűrt víz a csatornába. Azon szolgáltatásainknál, amely során veszélyes hulladék keletkezik, a helyszínről elszállítjuk azt, majd ezt követően elkülönítve gyűjtjük az elszállíttatásáig, megsemmisítéséig.

Munkánk elengedhetetlen része a szállítás, azonban mindig meghatározott túratervek alapján teljesítjük szolgáltatásainkat, ezáltal minimalizáljuk a távolságokat, mely hozzásegít minket a folyamatos káros anyag kibocsátás csökkentéséhez. A kocsik a raktártól csak áruval teljesen megrakva indulnak el, így kollégáinknak nem kell a váratlan rendelések beérkezését követően a raktárban árut felvenni. Abban az esetben, ha egy-két darabos rendelési igénye van partnereinknek és a címet nem tudjuk az aktuális túratervre illeszteni, a postai kiküldést részesítjük előnyben, ezzel is fokozottabban óvva környezetünket.

Környezetterhelés csökkentése az irodai munka során

Irodai munkánk során is arra törekszünk, hogy csökkentsük a papírfelhasználást. Ezért csak indokolt esetekben használjuk a nyomtatókat, a belső dokumentumokat akkor is másodpapírra, tehát korábban már használt, de szükségtelenné vált, egy oldalra nyomtatott lapokra nyomtatjuk.
Ugyan munkánk fontos kelléke a számítógép, de az energiafelhasználás minimalizálása érdekében ezeket csak munkaidőben üzemeltetjük, a munka befejeztével a számítógépeket is kikapcsoljuk a reggeli munkakezdésig. A raktárvilágítás kapcsán is hasonló elven gondolkodunk: a lehető legkevesebb energiát használjuk fel –  azt is energiatakarékos izzók révén:  csak akkor kapcsoljuk fel a világítást, ha valaki ott tartózkodik. Az irodákban is csak akkor kapcsolunk villanyt, ha a természetes fény már nem elegendő.
Irodai munkatársaink előnyben részesítik a tömegközlekedést, így ha megoldható, és közösségi közlekedéssel könnyen megközelíthető helyre mennek, az autóink a garázsban maradnak.
Nem csak munkánk, de még az iroda takarítása során is szem előtt tartjuk a környezetvédelmi irányelveinket, így ezen tisztítószereink is zöld technológián alapulnak.
 

Emberek megélhetésének segítése

Gyerekeknek szóló oktatóprogram

Terveink között szerepel a higiéniai oktatóprogramunk elindítása, melynek során az óvodákban, iskolákban játékos formában ismertetnénk meg a gyerekekkel az alapvető higiéniás szabályokat.

 

Államilag elismert, akkreditált felnőtt képzés

Létezik egy akkreditált államilag elismert oktató programunk „Intézmény-higiéniai alapismeretek ” címmel melyet a Vezetőképző Akadémia közreműködésével készítettünk el felnőttek számára.

A képzés egyre népszerűbb az intézmények körében, pl. a belügyi dolgozóknak is több alkalommal tartottunk sikeres higiéniai képzést.

A képzés célja, hogy a résztvevők ismerjék az épület-higiénia jelentőségét az intézmények, vállalkozások sikerében, a mindennapi életben. Továbbá, hogy megismerjék az alternatív és környezetbarát megoldásokat, ismerjék az innovatív technikákat.

A tananyag segítséget ad az intézmények higiéniáért felelős döntéshozóinak, hogy a 21. századi követelményeknek megfelelően tudjanak a lehető legköltséghatékonyabb megoldásokat választani. Ezzel támogatni intézményük gazdasági rendszerét, illetve nem utolsó sorban egy magasabb minőségű környezetben tudjanak kollégáik és intézményüket használók részesülni.

A tudás átadása kiváló szakembereink segítségével történik, akik több éves tudásukkal és tapasztalatukkal alkották meg ezt a tananyagot.

Hamarosan pedig új akkreditált képzéssel jelentkezünk, amelyben újabb higiénia kérdésekre adunk választ.

 

Üzleti etika

Cégünk minden esetben felelősséget vállal a termékei iránt, hogy azok az egészségre semmilyen módon nem károsak, a szükséges tanúsítványokkal rendelkeznek. 
A SanOdor Kft. elkötelezett az üzleti erkölcs iránt, ez irányelvei közt alaptételként szerepel! Ügyfeleink, partnereink rendszeres, teljes körű tájékoztatást és korrekt üzleti feltételeket kapnak minden esetben. 

 

Szívbeteg Csecsemőkért Közhasznú Alapítvány támogatása

Évente kb. 800 szívbetegségben szenvedő gyermek születik Magyarországon. Az ilyen gyermekek legalább felénél egy éves kor előtt műtétre lenne szükség.

Az alapítvány célja a szívbeteg csecsemők és gyermekek túlélési esélyeinek növelése, kórházi körülményeinek javítása, egészséges felnőtté válásuk elősegítése. Segítséget leginkább a gyermekkórházak műszerezettségi színvonalának javításával, szűrő programok kiszélesítésével, gyermekeknek szóló kiadványukkal tudják támogatni.

A SanOdor Kft. teljes mértékben elkötelezett az egészséges környezet kialakítása, kiemelten a gyermekek körülményeinek javítása, fejlődésük megfelelő elősegítése mellett. Mivel az alapítvány céljaival teljes mértékben azonosulni tudunk, ezért szeretnénk segíteni az alapítvány munkáját rendszeres támogatásunkkal. 

Vissza az előző oldalra
Copyright © 2018 Sanodor Kft. - Minden jog fenntartva!